Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

90 let Slavke Mrzel

Objava: 12. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2014 / 13:11
90 let Slavke Mrzel

90 let Slavke Mrzel

V krogu nečakinj, nečakov in šmarskih duhovnikov je v nedeljo, 8. junija, v Šmartnem pri Litiji obhajala 90 let župljanka Slavka Mrzel.


V krogu nečakinj, nečakov in šmarskih duhovnikov je v nedeljo, 8. junija, v Šmartnem pri Litiji obhajala 90 let župljanka Slavka Mrzel, vse življenje ponosna Šmarčanka, žena močne vere in človeške vedrine.

V družini je bilo 12 otrok, a jih je 5 žal umrlo ob rojstvu ali v ranem otroštvu. Vajena trdega dela, poštenosti in pridnosti, z močno vero, ki ji je bila v zibel položena, to je bila njena edina popotnica, ko je odhajala za delom v svet. V mladosti je delala na pošti, med vojno kot telefonistka, kasneje v eni od litijskih tovarn, leta 1968 pa tudi v župnijskem kiosku pod korom, kar je vestno in z vso odgovornostjo opravljala polnih 26 let. Tu je sprejemala tudi naročila za Družino. Slavka je skupaj s sestro Ani dolga leta skrbela tudi za pranje cerkvenih prtov, mašnih plaščev, urejali sta župnijski vrt … Njeni življenjski spomini so v vrsti drugih zapisani v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh