Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepota v majhnem in skritem

Objava: 12. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2014 / 11:57

Lepota v majhnem in skritem

»Tako je z mojo besedo, … ne povrne se k meni brez uspeha, dokler ne opravi, kar sem hotel, in izpolni, za kar sem jo poslal« (Iz 55,11).

Besede preroka Izaija so čudovite, tolažilne in trdne za vse čase. Obljuba Boga, da bo tudi dokončal, kar je začel Ali je lahko obljuba sploh še lepša? Gospod je zvest in deluje. Kaj pa mi?

Če sledimo prispodobi Izaija, je verjetno pomembno, na kakšna tla pade dež, sneg. Dež zrahljano zemljo hitro napoji, oplodi, da ta zabrsti. Kaj pa, če pade na kamnita tla, ali velja enako? Vsakomur je jasno, da dež na kamnitih tleh spere še tisto malo prsti in jo odnese tja, kjer more obstati. Tako se sčasoma tla vedno bolj razlikujejo in delijo na plodna in pusta. Vse je odvisno od njene trdote, prilagodljivosti in propustnosti vode – vira življenja.

Za Izaija je ta vir življenja božja beseda, s tem pa pokaže na človeka, ki mu je ta beseda namenjena. Kar velja za tla, velja tudi za človeka. Lahko postane puščava ali prostor življenja. Odgovor na daritev in rodovitnost življenja pa je vedno hvaležnost. S tem se živ odnos ohranja in obnavlja. Za hvaležnost pa je značilno, da n...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh