Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let skupnega življenja zakoncev Vogrin

Za vas piše:
Ludvik Kramberger
Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2014 / 13:49
50 let skupnega življenja zakoncev Vogrin

50 let skupnega življenja zakoncev Vogrin

V soboto, 28. junija, sta v župnijski cerkvi sv. Ruperta v Voličini praznovala zlato poroko Marija in Jože Vogrin iz Dolgih Njiv pri Lenartu.


V soboto, 28. junija, sta v župnijski cerkvi sv. Ruperta v Voličini praznovala zlato poroko Marija in Jože Vogrin iz Dolgih Njiv pri Lenartu. Oba obreda sta bila v cerkvi: civilnega je opravil župan Lenarta Janez Kramberger, cerkvenega pa škof Stanko Lipovšek, ki je daroval tudi mašo ob somaševanju župnika Franca Muršca. Škof je jubilantoma ob čestitki naklonil nekaj lepih besed.

Rodila sta se leta 1943, Marija v Spodnji Koreni, Jože pa v Dolgih Njivah, kjer sta po njegovih starših prevzela posest. Svojih otrok jima Bog ni naklonil, zato sta posvojila Igorja, ki si je ustvaril družino in sedaj ju razveseljujeta vnukinji Klavdija in Sara. Oba sta si pokojnino prislužila z zaposlitvijo. Jože je imel zadnja leta žagarsko obrt, ki jo nadaljuje sin Igor. Ker sta z ženo leta 1997, ob napadu teroristov na njihov avtobus, ostala živa, se je Jože Bogu zaobljubil, da bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh