Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za zakonske jubilante

Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2014 / 09:39
Molitev za zakonske jubilante

Molitev za zakonske jubilante

V nedeljo, 15. junija, smo se zbrali pri naši najstarejši podružnični cerkvi, sv. Lenartu na Rodežu, da v skupni molitvi pri maši izrečemo zahvalo in prosimo za blagoslov v zakonu zakonskih jubilantov.


V nedeljo, 15. junija, smo se zbrali pri naši najstarejši podružnični cerkvi, sv. Lenartu na Rodežu, da v skupni molitvi pri maši izrečemo zahvalo in prosimo za blagoslov v zakonu vseh zakonskih jubilantov, ki so se zbrali v spomin na sklenjeno obljubo pred Bogom, da bodo ostali zvesti v sreči in nesreči, v zdravju in bolezni … Kot ta stara podružnična cerkev naj bi tudi zakonci potrdili svojo trdnost in svetost zakona. Stranski oltar sv. Antona Padovanskega iz leta 1664, dar svibenskega grofa Ostrovrharja, je po pripovedovanju zaobljuba njegove žene v življenjski preizkušnji. Ta zaobljuba je tudi navdih za letna srečanja naših zakonskih jubilantov.

Mašo je daroval župnik Peter Bregar. Za vsak par je posebej prosil blagoslova in vsem parom podelil spominske svečke. Ubrano je prepeval otroško-mladinski zbor naše župnije, ki ga od začetka (2007) vodi Brigita Prošt...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh