Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domsko proščenje v čast karmelski Materi božji

Objava: 09. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2014 / 13:34
Domsko proščenje v čast karmelski Materi božji

Domsko proščenje v čast karmelski Materi božji

V Domu starejših Rakičan pri Murski Soboti so v sredo, 16. julija, praznovali domsko proščenje v čast karmelski Materi božji, ki so ga pripravile skrbnice delovne terapije pod vodstvom Sonje Kolbl.


V Domu starejših Rakičan pri Murski Soboti so v sredo, 16. julija, praznovali domsko proščenje v čast karmelski Materi božji, ki so ga pripravile skrbnice delovne terapije pod vodstvom Sonje Kolbl. Mašo na prostem, pod hladno senco, je daroval p. Gabrijel Recek iz Doma duhovnosti sv. Benedikt v Kančevcih. Zbralo se je veliko vernikov katoliške in tudi evangeličanske Cerkve, ki jesen življenja preživljajo v domu. Dogodek je obogatil mešani cerkveni pevski zbor soboške stolne župnije pod vodstvom maestra Marjana Potočnika.

P. Gabrijel je v pridigi spregovoril o prazniku karmelske Matere božje in svojih spominih na obisk gore Karmel. Po bogoslužju je bilo druženje in srečanje s svojci. Popestrili so ga s prleško domačo glasbo: zaigrala je tamburaška skupina Društva upokojencev Ljutomer in zapel kvartet Jeruzalem. Članice Kluba prleških babic pa so za vse pripravil...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh