Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dva jubileja v Borovnici

Objava: 09. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2014 / 13:35
Dva jubileja v Borovnici

Dva jubileja v Borovnici

Na predvečer praznika sv. Petra in Pavla smo borovniški farani v cerkvi sv. Marjete ob domačem župniku Janezu Šilarju ter somaševanju dekana Blaža Gregorca in drugih duhovnikov obhajali 40 let duhovništva in 20 uspešnih let vodenja naše župnije.


Na predvečer praznika sv. Petra in Pavla smo borovniški farani v cerkvi sv. Marjete ob domačem župniku Janezu Šilarju ter somaševanju dekana Blaža Gregorca in drugih duhovnikov obhajali 40 let duhovništva in 20 uspešnih let vodenja naše župnije. Pastoralni sodelavci in farani smo se z besedo in dejanji kronološko spomnili jubilanta, ki smo ga pred 20 leti sprejeli kot prijatelja, duhovnega vodnika in svetopisemskega sejalca. Faro mnogi čutimo kot drugi dom, zato smo s prizadevnostjo vseh obnovili vse cerkve, tudi cerkev sv. Marjete, ki je po njegovi zaslugi postala ponos župnije in kraja.

Številne zahvale so bile velik »boglonaj« za požrtvovalno pastoralno delo, skrbno obnovo cerkva, imetja, zavzetost za božjo besedo, zgleden verouk, podporo pevcem, za zakramente, molitve za duhovne poklice, za pomoč ljudem v stiski in za zgledno duhovno oskrbo starejših farano...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh