Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V barvah poletja

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 30. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2014 / 09:33
V barvah poletja

V barvah poletja

Letošnje deževno poletje nas je v večji meri prikrajšalo za živahno dogajanje na travnikih, kjer imajo ta čas glavno besedo žuželke.


Letošnje deževno poletje nas je v večji meri prikrajšalo za živahno dogajanje na travnikih, kjer imajo ta čas glavno besedo žuželke. Pestre barve cvetja in njihovih brenčečih obiskovalcev simbolizirajo ta vedri del leta, ko je hrane dovolj za vse, predvsem pa nikogar ne zebe. Nemalokrat nas ravno žuželke s svojim načinom življenja spomnijo, da smo v tistem delu leta, ko v naravi vladata obilje in blagostanje, pa čeprav včasih tudi na neprijeten način, kot je na primer pik komarja ali obada.

Barviti pa niso samo pisani metulji. Tudi svet hroščev premore v barvah razkošne predstavnike, ki pritegnejo našo pozornost, včasih že na daleč. Čebelji volkec (Trichodes apiarius) je pravi ljubitelj sonca. Našli ga bomo na prisojnih travnikih in vrtovih, osojnih leg in hladnih dolin se izogiba. Njegovi živo rdeče obarvani krilni poklopci s črnimi prečnimi progami ne m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh