Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Enote ZN zoper Islamsko državo

Objava: 06. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2014 / 12:11

Enote ZN zoper Islamsko državo

Maronitski patriarh Bechara Rai se je na konferenci v Rimu zavzel za ustanovitev mednarodnih enot, ki bi ustavile divjanje terorističnih milic Islamske države.

Maronitski patriarh Bechara Rai se je na konferenci v Rimu zavzel za ustanovitev mednarodnih enot, ki bi ustavile divjanje terorističnih milic Islamske države. Te posebne enote naj bi delovale pod okriljem ZN in njihovega Varnostnega sveta ter naredile konec »invaziji teroristične organizacije«.

Patriarh je naprtil sokrivdo za povečani ekstremizem na Bližnjem vzhodu mednarodni skupnosti. Ta korenini v »političnih, gospodarskih in strateških interesih zaradi plina in nafte v teh deželah«.

Arabske in islamske države bi se morale močneje in odločneje postaviti zoper islamistične teroristične skupine. Organizacije, kakršna je Islamska država, dajejo »popačeno podobo islama«.

Da bi na Bližnjem vzhodu zavladal trajen mir, bi se morale prizadete države dogovoriti za ločitev države od religije po libanonskem zgledu. Ta sekularna država spoštuje različne vere in njihovo izpovedovanje ter tudi njihova področja pravic.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh