Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Reformator rimske kurije

Objava: 13. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2014 / 13:13

Reformator rimske kurije

Papež Frančišek je bil izvoljen, da reformira rimsko kurijo, je v komentarju za britansko revijo Spectator, katere soizdajatelj je, zapisal Damian Thompson.

Papež Frančišek je bil izvoljen, da reformira rimsko kurijo, je v komentarju za britansko revijo Spectator, katere soizdajatelj je, zapisal Damian Thompson. Ne bo spremenil nauka katoliške Cerkve, čeprav številni to od njega pričakujejo. Začel je »duhovno-kulturni boj« zoper vatikanske birokrate. Rimska kurija, posebej Italijani, naj bi torpedirali pontifikat papeža Benedikta in ga prisilili k odstopu. Papež Frančišek tega ne bo dopustil, piše Thompson, pri tem pa se sklicuje na neimenovanega škofa kot vir.

Kot Argentinec je v Rimu človek od zunaj. Ravno zato so ga kardinali volivci izvolili za papeža. Pričakujejo, da bo politike v Vatikanu, ki so svojo službo v rimski kuriji umazali med drugim z umazanimi posli z italijanskimi poslovneži, spravil v »strah in grozo«. Papež Frančišek si prizadeva, da bi razrahljal povezave med Svetim sedežem in italijansko politiko ter gospodarstvom. Gre za že dlje obstoječo mrežo, ki ni združljiva z nalogami Cerkve, navaja Thompson izvedenc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh