Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Voščilno pismo

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 27. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2014 / 13:47
Voščilno pismo

Voščilno pismo

Dragi prijatelj, ko sem se včeraj vrnil iz Trsta (operacija), sem si za danes zadal voščilno pismo Vam, večletnemu prijatelju in danes kardinalu Sanctae Romanae Ecclesiae.


Eminenca,

dragi prijatelj, ko sem se včeraj vrnil iz Trsta (operacija), sem si za danes zadal voščilno pismo Vam, večletnemu prijatelju in danes kardinalu Sanctae Romanae Ecclesiae. In seveda to ob Vašem življenjskem jubileju. A ko sem danes sedel k računalniku, sta me oplazili ideji o dveh novih Credih. Pa ju zapišimo, sem si rekel, saj se s pismom ne mudi. Toda kmalu me je prekinil telefon. Prijateljski glas iz uredništva Družine: »Dobro jutro. Ste že pri delu?« »Pri dveh novih Credih za vas: Osamljenost kristjana in »Slovo.« »Od česa?« »Od Credov,« sem rekel. A tega, kot da ni slišal. Prešel je na nekaj drugega: Družina me je prosila za članek ob osemdesetletnici slovenskega kardinala.

»Nedavno sem za neko publikacijo Mohorjeve napisal trideset vprašanj za intervju zanj. Se pravi, da sem se že tozadevno razdal. Poleg tega mislim gospodu kardinalu nap...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh