Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Laž ne obstane

Objava: 04. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2014 / 11:49

Laž ne obstane

»Nikar ne bodite v skrbeh, ampak v vsem razodevajte svoje želje Bogu v molitvi in prošnji z zahvalo. In božji mir, ki vsak razum presega, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu« (Flp 4,6–7).

Blagor človeku, ki sprejme in živi zgornje povabilo. Žal pa je realnost od tega tako daleč, kot je jutro od večera. Kolikokrat je bilo že izrečeno: »Če se takšne grozote dogajajo, potem ne samo, da je Bog daleč, ampak ga tudi ni. Če bi obstajal, potem česa takega zagotovo ne bi dopustil.« Takšni dvomi so pogosti. Zlasti, ko poslušamo o krizah, grozotah, vojnah, ki se dogajajo tam, kjer jih še pred kratkim ni bilo. Lahko tudi pričakujemo, da bodo takšni dvomi in očitki vse pogostejši.

Kako je v takih razmerah težko sprejeti, da je Gospod blizu. Ko se marsikomu zdi, da je vse dlje in mu ni mar. Zagotovo božjih poti ne moremo razumeti, lahko pa si prizadevamo, da nam jih On razodene.

Če Gospod svetuje: »Nikar ne bodite v skrbeh, ampak vse razodevajte Bogu v molitvi in prošnji z zahvalo«, to pomeni: če tako delamo, smo z Njim. Še več, smo v Njem in On v nas.

Žal je naša logika prevečkrat temu nasprotna. To je logika, ki ne išče Boga. Logika, ki ga obdolžuje,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh