Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

70. obletnica smrti orglarja in skladatelja Ivana Laharnarja

Objava: 25. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.10.2014 / 13:59
70. obletnica smrti orglarja in skladatelja Ivana Laharnarja

70. obletnica smrti orglarja in skladatelja Ivana Laharnarja

V nedeljo, 12. oktobra, je bila na Šentviški Gori slovesna maša v spomin na 70. obletnico smrti orglarja in skladatelja Ivana Laharnarja.


V nedeljo, 12. oktobra, je bila na Šentviški Gori slovesna maša v spomin na 70. obletnico smrti orglarja in skladatelja Ivana Laharnarja. Dogodek so pripravili člani moškega pevskega zbora Ivan Laharnar. Med mašo je združeni pevski zbor s celotne Šentviške planote prepeval njegove pesmi. Mašo je daroval domači župnik Franc Kavčič, ki je med obredom posvetil skladatelju veliko lepih besed. Pevce je na orglah spremljal Bogdan Kosmač. Pri maši so bili vnuki in drugi sorodniki Ivana Laharnarja, dedka se spominjajo kot izjemno dobrosrčnega in nadarjenega gospoda, ki je glasbi posvetil veliko časa.

Ivan Laharnar se je rodil 7. maja 1866 na Šentviški Gori in umrl 27. decembra 1944. Bil je župan, orglar, skladatelj in trgovec na Šentviški planoti. Skladal je predvsem svetne pesmi in izdal tri zbirke (Gorske cvetlice, Gorski odmevi in Planinke). Viri poročajo, da je nap...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh