Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Buče in repa

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2014 / 13:37
Buče in repa

Buče in repa

Ravno smo se navadili tople razvade, ko je narava pokazala svoje zobe in ozračje se je naenkrat ohladilo.


Ravno smo se navadili tople razvade, ko je narava pokazala svoje zobe in ozračje se je naenkrat ohladilo. Poskrbeti bo treba za buče. Saj vemo, da jih morebitne nizke temperature poškodujejo. Te lepotice so kot mačke, ki se vso zimo grejejo na oknih, policah, tudi v dobro zakurjenih dnevnih prostorih. Če smo jih pridelali več, pa jih skladiščimo v kleti. Le pozabimo jih ne! Repo ste tudi že pobrali. Morda ne vse, a večino. Vedno je nekaj prihranimo za sproti. In lahko zatrdim, da ne najdemo kaj dosti receptov za to rahlo pikantno zelenjavo.

Roko na srce, repa je res najbolj okusna kisla. Svežo različico pa lahko pečemo v pečici ali kuhamo s podmetom, kot so jo pripravljale naše mame. Seveda, tudi to mora biti, a za vas smo iznašli novo jed z repo.

Še eno zanimivost predstavljamo tokrat: listnato zelje namreč. Če ga imate sami ali ga dobite pri znancih,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh