Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Tolmin

Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2014 / 14:44
Romanje v Tolmin

Romanje v Tolmin

Člani in sodelavci župnijske Karitas smo s svojimi domačimi poromali na tolminski in kobariški konec. Pot nas je peljala mimo Ljubljane, Logatca, Idrije do Tolmina.


Člani in sodelavci župnijske Karitas smo s svojimi domačimi poromali na tolminski in kobariški konec. Pot nas je peljala mimo Ljubljane, Logatca, Idrije do Tolmina. Tam nas je prijazno sprejel župnik Damijan Bajec. Povedal nam je zgodovino cerkve, predstavil tolminske kraje in nas pogostil s pijačo.

V pokopališki cerkvi sv. Urha, ki je najstarejša med cerkvami ob Soči, je mašo daroval naš dobovski župnik Matej Užmah. Po okusnem kosilu nas je pot vodila do Kobarida, kjer smo si ogledali Kobariški muzej. Močno je deževalo in zdelo se nam je, da tudi nebo joče ob ogledu grozot soške fronte. Po ogledu smo se po slikoviti Soški dolini peljali mimo Bovca do Loga pod Mangartom. V cerkvi sv. Štefana smo imeli še večernice. Pot nas je čez prelaz Predel pripeljala v Italijo in čez Trbiž nazaj v Slovenijo. Polni vtisov s čudovitega romanja in duhovno okrepljeni smo se v ve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh