Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristus nas lahko spremeni

Objava: 01. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2014 / 10:01

Kristus nas lahko spremeni

Z Gerry in Frankom Padillo, ustanoviteljema in voditeljema gibanja Zakonci za Kristusa smo se pogovarjali o lepoti zakonskega življenja in sodobnih izzivih.
Z Gerry in Frankom Padillo, ustanoviteljema in voditeljema gibanja Zakonci za Kristusa smo se pogovarjali o lepoti zakonskega življenja in sodobnih izzivih, s katerimi se srečuje družina. Začetki gibanja segajo v leto 1981. Nastanek je spremljala temeljna želja po okrepitvi zakonske zveze in izboljšanju družinskega življenja. Zato se je zbralo 16 ustanovnih parov in iskalo načine, kako bi drug drugega podpirali, da bi globlje zaživeli skupno poklicanost poročenih. Kot je povedala Gerry: »Natančneje, pobuda je prišla s strani žena, ki so želele, da se možje vrnejo v Cerkev.« Gibanje ima dva temeljna cilja: evangelizacija in krepitev družinskega življenja.

Na katerih področjih delujete v gibanju Zakonci za Kristusa?

Frank: Najprej si prizadevamo doseči tiste, ki vere ne živijo. Veliko je takih, ki so katoličani samo po imenu ali so se oddaljili, tistim, ki se vrnejo h Kristusu, pa ponujamo duhovno formacijo. Posebno pozornost po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh