Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kapelica stara 10 let

Objava: 15. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2014 / 14:20
Kapelica stara 10 let

Kapelica stara 10 let

V dvojezični vasi Gornji Lakoš v lendavski župniji na dvorišču Aranke Biro stoji kapelica, blagoslovljena pred desetimi leti.


V dvojezični vasi Gornji Lakoš v lendavski župniji na dvorišču Aranke Biro stoji kapelica, blagoslovljena pred desetimi leti. V nedeljo, 19. oktobra, so imeli ob deseti obletnici pri kapelici mašo za Arankinega pokojnega moža Štefana. Daroval jo je lendavski župnik Martin Dolamič- Konrad.

Za lepo urejeno znamenje skrbi žena Aranka. Na pročelju je napis »Devica Marija kraljica«, spodnji del je iz črnega marmorja, Marijin kip pa je visok 85 centimetrov. Po pričevanju Aranke Biro sta se s pokojnim možem za postavitev kapelice odločila potem, ko je pred desetimi leti mož dejal, da je doživel videnje božje Matere. »Bilo je nekega popoldneva ob reki Muri, ko se mu je pokazala vsa v belem, obdana z močno svetlobo, visoka več kot tri metre, in se je sprehajala po murskem nasipu«. Ta dogodek je Štefan opazoval dobre pol ure, nato je svetloba izginila. Kmalu za tem so Ma...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh