Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Advent je pred vrati

Za vas piše:
Jelka Stopar Metelko
Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2014 / 13:40
Advent je pred vrati

Advent je pred vrati

To nedeljo praznujemo Kristusa Kralja, za kakšen namig je že prepozno, cerkveno leto se končuje in pred nami je lepo obdobje pričakovanja in novega začetka.
To nedeljo praznujemo Kristusa Kralja, za kakšen namig je že prepozno, cerkveno leto se končuje in pred nami je lepo obdobje pričakovanja in novega začetka. Obdobje adventa je čarobno, saj pričakujemo in se pripravljamo na nekaj veličastnega, na novo rojstvo, nov začetek. Koliko prispodob to prebuja! S kakšnimi elementi jih izrazimo? Ni treba, da spletate navadne venčke iz smreke ali drugih iglavcev. Tudi v cerkvi se lahko znajdete in letos naredite nekaj novega. Pričakovanje in odštevanje tednov do božiča je lahko tudi nekakšno duhovno potovanje. Torej svečke niso nujno nanizane na krog, lahko so tudi v ravni liniji, na korenini, na kamenju ali kakšnem podobnem materialu, ki je povsem naraven, surov, neobdelan.

Podlaga za domači venček je prav tako lahko iz kosa lesa, ki je okrogel ali štirioglat. Morda izberemo dekorativni plastični krožnik v želeni barvi i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh