Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brezmesno kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2014 / 13:36
Brezmesno kosilo

Brezmesno kosilo

Imate kdaj goste, ki so vegetarijanci, pa ne veste, kaj bi jim postregli?


Imate kdaj goste, ki so vegetarijanci, pa ne veste, kaj bi jim postregli? Seveda meso nadomestijo stročnice, jajca, sojin sir tofu in še kaj. Vse to vsebuje beljakovine, vendar ne oponaša teksture mesa. Če bi radi postregli z nečim, kar bo ustrezalo tako vsejedcem kot vegetarijancem, postrezite s sojinimi koščki. To je soja, ki jo skuhajo in obdelajo tako, da se oblikujejo manjši ali večji koščki, veliki kot zrezek, grobo narezani ali celo kot mleto meso. Izdelek posušijo in takega kupimo.

Koščke oživimo tako, da jih za 10 minut potopimo v vrelo vodo, še bolje juho. Odcedimo jih in nato uporabimo enako kot meso. Iz izkušenj lahko povem, da so jedi s sojinimi koščki okusnejše, če jih pogrejemo, saj se koščki navzamejo okusa omake, v kateri jih skuhamo.

SOJINI KOŠČKI V SMETANOVI OMAKI Z GOBJIM PRAHOM

100 g sojinih koščkov
pol l vrele...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh