Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala salezijankam

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2014 / 13:34

Zahvala salezijankam

Papež Frančišek se je 8. novembra članicam družbe Hčera Marije Pomočnice, ki so se v Rimu zbrale na 23. generalnem kapitlju, zahvalil za njihovo delo.

Papež Frančišek se je 8. novembra članicam družbe Hčera Marije Pomočnice, ki so se v Rimu zbrale na 23. generalnem kapitlju, zahvalil za njihovo delo. Pohvalil jih je, da so »misijonarke upanja in veselja« ter da njihovo vzgojno delo in pomoč mladim bistveno prispeva k verski usmeritvi ljudi. Pri tem se sestre srečujejo z medkulturnimi izzivi. Njihova temeljna usmeritev so besede sv. Frančiška Asiškega o bratskem sodelovanju in sožitju, kakor je učil Jezus.

»Toliko je ljudi na obrobju družbe in potrebnih pomoči,« je spomnil papež. Pomembno je, da vernikom, ki pomagajo drugim ljudem, jasno povemo, »kakšno odgovornost imajo. Vsak človek, ki najde Jezusa, je prinašalec veselega sporočila drugim,« je dejal papež Frančišek.

Junija prihodnje leto bo ob 200. obletnici rojstva ustanovitelja njihove družbe sv. Janeza Boska obiskal Torino in s tem spomnil na njegovo veliko delo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh