Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kisla repa za zimski čas

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 02. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2014 / 15:09
Kisla repa za zimski čas

Kisla repa za zimski čas

Še dobro, da se odnos do hrane spet vrača v stare tirnice. Da se repa dobro skisa, da je lepo snežno bela in ravno prav slana, je potrebno veliko izkušenj.

Kisla repa ima majhno energijsko vrednost, vendar zaradi vsebnosti prehranskih vlaknin daje občutek sitosti. Seveda pa moramo pri njeni pripravi varčevati z maščobo in/ali ocvirki.

Pri nakupu bodimo pozorni na dodatke za ohranjanje. Kisla repa mora biti bela, lepo mora dišati, biti mora okusna kar taka, brez dodatkov.

Če nam bo tedaj, ko se začne segrevati, v kleti ostalo še kaj kisle repe, je najbolje, da jo natlačimo v kozarce, zalijemo z repnico in pasteriziramo. To storimo v pasterizatorju ali pečici. Ko se temperatura vzpostavi na 85 °C, repo pasteriziramo še 65 minut.
Preselimo se za kuhinjski pult. Najprej postavimo kozarček repe na vidno mesto v hladilniku. Preprosto si lahko namažemo kruh z maslom in sirom, morda še čim, namesto kislih kumaric pa pokrijemo z malo kisle repe. Kisla repa,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh