Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričakovanje in upanje

Janez Juhant
Za vas piše:
Janez Juhant
Objava: 13. 12. 2014 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2014 / 14:46

Pričakovanje in upanje

Velik del Slovenije je bil na praznik Kristusa Kralja uprt v ljubljansko stolnico, ki je dobila svojega nadškofa v osebi frančiškana Staneta Zoreta.

Velik del Slovenije je bil na praznik Kristusa Kralja uprt v ljubljansko stolnico, ki je dobila svojega nadškofa v osebi frančiškana Staneta Zoreta. Z njim stopa Cerkev v Sloveniji v adventni čas, čas pričakovanja. Posvečenje je izzvenelo v znamenju veselja in upanja, ki sta ga razlivala osebna drža posvečenega in spremljevalne okoliščine. Z zanosom so se mladostni in betežni sobratje frančiškani poslavljali od svojega prvega ministra in ga pospremili od cerkve Marijinega oznanjenja v stolno cerkev novim odgovornostim naproti. Tam ga je čakala množica vernikov in duhovnikov.

Očitno so državni veljaki in mnogi drugi prepoznali uro resnice in hoteli biti zraven, kar doslej praviloma ni bil običaj ob cerkvenih slovesnostih. Sedanji politiki so se nadejali novega vetra, ki bi jim pomagal pognati državno mrtvilo iz stopicanja na mestu, ko jim volivci odrekajo podporo. Njihova navzočnost v cerkvi naj bi bila tudi znamenje upanja za vse državljane, če bodo sledili tudi ukrepi v s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh