Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni kruh

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2015 / 12:09
Velikonočni kruh

Velikonočni kruh

Misli ob velikonočni kuhinji so res posvečene potici, saj marsikje šunko in hren tistega dne izjemoma jemo skupaj.


Misli ob velikonočni kuhinji so res posvečene potici, saj marsikje šunko in hren tistega dne izjemoma jemo skupaj. A prav je, da tudi kruhu prisodimo posebno mesto na obloženi mizi. Receptoma je skupno to, da sta preprosta po izdelavi in okusna. Tako nam bo ostalo dovolj časa za sladko potico in pripravo šunke ter drugih dobrot za žegen.

PISANI KRUH

500 pšenične bele moke
3 dl mlačnega mleka
1 vrečka suhega ali 21 g svežega kvasa
1 dl masla ali olja
1 žlička sladkorja
2 rumenjaka (malce odvzamemo in prihranimo za premaz)
1 do ½ žličke soli, odvisno, kako slan kruh želimo

Za zeleno barvo:
70 g spasirane špinače ali kopriv
50 g paradižnikovega koncentrata (mi smo uporabili na cedilu precejeno domačo paradižnikovo mezgo, ker ni bilo dovolj rdeče, smo dodali pol žličke rdeče paprike v prahu
2x po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh