Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Balkonsko cvetje naših babic v moderni preobleki

Objava: 18. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2015 / 09:10
Balkonsko cvetje naših babic v moderni preobleki

Balkonsko cvetje naših babic v moderni preobleki

Čeprav nam vreme še ne dopušča, da bi zasadili balkonska korita, sem prepričana, da si nas veliko ljubiteljev cvetja že zamišlja, kakšen bo naš balkon čez poletje.


Čeprav nam vreme še ne dopušča, da bi zasadili balkonska korita, sem prepričana, da si nas veliko ljubiteljev cvetja že zamišlja, kakšen bo naš balkon čez poletje. Že konec lanskega leta smo se vrtnarji odpravili po Evropi za iskanjem novih sort rastlin, da bi razveselili naše kupce s kakšno novo sorto, zanimivo oblika cveta ali novim barvnim odtenkom.

Ko sem izbirala, katere rastline bi letos vzgajali v samostanski vrtnariji, mi je misel nehote ušla k moji stari mami, ki je živela na visokogorski kmetiji. Možnosti, da bi si kupila cvetje na vrtnariji, ni imela, pa vendar njena okna niso bila brez rož. Gospodinje so bile iznajdljive in so si rade izmenjale kakšen potaknjenec ter ga skrbno negovale čez zimo kar v kmečki hiši.

Tako so nas na kmečkih balkonih pozdravljale pelargonije, fuksije, gomoljne begonije. Če bi želela primerjati te rastline z nosta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh