Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakor sem vas jaz

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 09. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2015 / 09:53

Kakor sem vas jaz

To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil,« bomo ta teden brali v nedeljskem evangeliju (Jn 14,12).
To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil,« bomo ta teden brali v nedeljskem evangeliju (Jn 14,12). Ljubiti, kakor nas je On ljubil, presega zapoved, po kateri smo poklicani ljubiti bližnjega kakor samega sebe. Če bi se tisti »kakor« nanašal na mero, na količino izkazane ljubezni do bližnjega, potem bi se ji celo najbolj svetniški človek komaj mogel približati.

Vendar Jezus nadaljuje: »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo za svoje prijatelje dá svoje življenje.« Tako postane jasno, da se ta »kakor« v zapovedi nanaša predvsem na način, kako ljubiti, ki ga je Kristus izpričal s svojim življenjem in smrtjo.

Ljubiti bližnjega, kakor je Jezus nas ljubil, v praksi pomeni videti Kristusa v vsakem človeku, ki ga srečam. Dati življenje za prijatelje ne pomeni nujno dobesedno umreti za drugega, temveč predvsem živeti po blagrih, bližnjemu pokloniti čas in pozornost in, naj uporabim lep slovenski izraz, posvetiti se človeku,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh