Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trinajsto žegnanje s povorko konj

Objava: 09. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2015 / 12:59
Trinajsto žegnanje s povorko konj

Trinajsto žegnanje s povorko konj

Konjeniški klub Šenčur je v nedeljo, 26. aprila, ob godu farnega zavetnika sv. Jurija pripravil že trinajsto žegnanje in povorko konj in voz skozi Šenčur.


Konjeniški klub Šenčur je v nedeljo, 26. aprila, ob godu farnega zavetnika sv. Jurija pripravil že trinajsto žegnanje in povorko konj in voz skozi Šenčur. Na parkirišču v bližini župnijske cerkve se je dogodka udeležilo rekordnih 50 konj in devet vpreg iz vse šenčurske in sosednjih občin. Konje in konjenike je blagoslovil šenčurski župnik Urban Kokalj.

Zbor udeležencev povorke je bil pri športni dvorani. Vsak konj je dobil kos blagoslovljenega kruha in soli. Na začetku so jezdili konjeniki z zastavami občine Šenčur, Evropske unije in Slovenije, spremljala pa jih je šenčurska godba na pihala pod vodstvom Andreja Zupana. Klub ima 42 članov, vodi ga Miro Peternel, gospodar kluba pa je Martin Mali. Žegnanja se vsako leto udeležita tudi župan Ciril Kozjek in podžupan Aleša Perčič Močnik. Blagoslov konj imajo tudi v Srednji vasi pri Šenčurju, kjer se zbere pri podruž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh