Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogledi

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 16. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2015 / 09:34

Pogledi

Ali imajo slovenski časopisi še vedno to navado, da bralcem čestitajo za kak pomemben ali popularen praznik s kičasto simbolično, no-news fotografijo na prvi strani?

»Ali imajo slovenski časopisi še vedno to navado, da bralcem čestitajo za kak pomemben ali popularen praznik s kičasto simbolično, no-news fotografijo na prvi strani in sentimentalnim tekstičem? Ne vem, ne berem tiska,« je na svoji spletni strani zapisal komentator Marko Crnkovič. Da je nehal redno brati dnevno časopisje, je že leta 2009 povedal Ivan Štuhec: »Če danes odpreš osrednje slovenske dnevnike, so le redke izjeme tista peresa, ki jih bereš, ker veš, da odpirajo sveže in inovativne poglede.« Se je v tem času kaj spremenilo?

No, ob zadnjem prazniku, 9. maju, dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom, na naslovnicah osrednjih časopisov ni bilo »osladnih voščil«: Delo je imelo fotogra­fijo z osrednje državne proslave, Večer je čestital bralcem ob svoji 70-letnici in osrednji zabavi, presenetil oz. ostal zvest pa je Dnevnik z jurišno naslovnico Smrt fašizmu – svoboda narodu.

V nedeljo zvečer sem na nacio­nalni televiziji zasledila polurni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh