Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj bijemo plat zvona?

Za vas piše:
Janez Dular
Objava: 23. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2015 / 13:12

Naj bijemo plat zvona?

V Trubarjevi hiši so predstavili knjigo Monike Kalin Golob in sodelavcev Jezikovna politika in jeziki visokega šolstva v Sloveniji.

Dve uri po tistem, ko se je 6. maja v ustreznem odboru državnega zbora izteklo zaslišanje kandidatke za novo ministrico za izobraževanje, znanost in šport, so v ljubljanski Trubarjevi hiši predstavili knjigo Monike Kalin Golob in sodelavcev Jezikovna politika in jeziki visokega šolstva v Sloveniji; pisanja tele kolumne pa se lotevam prav na dan, ko so poslanci kandidatko res izvolili in ko ta že kot ministrica napoveduje ureditev visokošolske zakonodaje. V zadnjih nekaj letih se je na tem ministrskem položaju zvrstilo precej ljudi; vsi so imeli pred seboj to nalogo, nobeden pa je ni izpeljal – deloma zaradi skrajšanega mandata, deloma zaradi pripomb študentske organizacije, rektorske konference, sindikatov idr. k zakonskim osnutkom in predlogom o nalogah, organiziranosti in financiranju visokega šolstva.

Pri iskanju poti iz gospodarske krize se nekateri že leta zavzemajo za rahljanje predpisov o obvezni rabi slovenščine v Zakonu o gospodarskih družbah idr., k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh