Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Porazdelitev beguncev

Objava: 23. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2015 / 13:03

Porazdelitev beguncev

Katoliške dobrodelne organizacije v Italiji načrte komisije za begunce pri Evropski zvezi o reševanju težav beguncev v Evropo, ocenjujejo kot napredek.

Italijanski katoliški dnevnik Avvenire je objavil novico, da katoliške dobrodelne organizacije v Italiji načrte komisije za begunce pri Evropski zvezi glede prihodnjega reševanja težav, povezanih s prihajanjem beguncev v Evropo, ocenjujejo kot napredek, kritične pa so do nekaterih točk. »EZ je s tem naredila pomemben korak naprej, čeprav ostajajo negotovosti,« je tovrstne načrte ocenil direktor urada za begunce pri Italijanski škofovski konferenci Giancarlo Perego.

Italijanska Karitas je nova pravila ocenila kot »pomemben politični korak«. Oliviero Forti, ki je pri njej odgovoren za begunce, je povedal, da je komisija za begunce pri EZ prvič priznala, da je potrebno najti primeren ključ za razdelitev beguncev s kriznih območjih, na primer Sirije. Omejitev njihovega števila na 20.000 letno po njegovem ne zadošča.

Jezuitska služba za begunce je uvedbo kvote za porazdelitev beguncev po vseh 28 državah EZ označila za pozitiven ukrep. Kakor Karitas je tudi ona kritična...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh