Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Procesija na prošnji dan

Objava: 30. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2015 / 12:59
Procesija na prošnji dan

Procesija na prošnji dan

V župniji se je pred nekaj leti na pobudo vaščanov obudila ena od procesij na prvi prošnji dan. Letos je bila v ponedeljek, 11. maja.


Na prošnje dni – tri dni pred Gospodovim vnebohodom – so bile v preteklosti v naši župniji vedno procesije. Verniki so šli iz cerkve in hodili med njivami, vinogradi, sadovnjaki in travniki. Prosili so za blagoslov pri delu na njivah, v sadovnjakih, gozdovih, pri kmečkih opravilih pa tudi drugih dejavnostih; v službi in šoli; za varstvo pred naravnimi nesrečami, za odvrnitev vojne, za primerno vreme, ki bo omogočilo dobro letino.

V župniji se je pred nekaj leti na pobudo vaščanov obudila ena od procesij na prvi prošnji dan. Letos je bila v ponedeljek, 11. maja. Peš romarji smo se zbrali pri studencu v Orešju, kjer nas je župnik pred odhodom blagoslovil. Pot teče po gozdu in med travniki do Sanabora. Moški izmenjaje nosijo razpelo. Molimo rožni venec. Nekje na sredini poti zmolimo litanije vseh svetnikov. Vsa ta leta nas v vasi prijazno sprejmejo Sanaborci, s kat...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh