Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanije v dve državi

Objava: 30. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2015 / 13:32
Romanije v dve državi

Romanije v dve državi

Za prvomajske praznike se je skupina polhograjskih romarjev v organizaciji Komisariata za Sveto deželo odpravila v Fatimo in Santiago de Kompostela.


Za prvomajske praznike se je skupina polhograjskih romarjev v organizaciji Komisariata za Sveto deželo odpravila v Fatimo na Portugalskem in v Santiago de Kompostela v Španiji. Z duhovnim vodstvom so romanje spremljali p. Peter Lavrih, polhograjski župnik Bogdan Oražem in p. Marjan Čuden z Viča, od koder je prihajal del romarjev.

V Fatimi se največ ljudi zbira okrog kapelice prvega prikazovanja, v kateri je Marijin kip, narejen po spominih vidkinje Lucije. Na drugem koncu velikanskega trga stoji cerkev Svete Trojice, od katere vodi steza marmornih plošč, po kateri Marijini častilci kleče drsijo do kapelice. V procesiji zvečer je bil opazen slovenski delež z banderom Društva prijateljev Svete dežele in slovensko zastavo. Velikanska množica je v temi, iz katere so blestele sveče, prepevala Mariji: Ave, ave Marija. Prizor, ki se človeku vtisne v spomin. Če Lurd os...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh