Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašniku na pot

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 20. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2015 / 12:51

Novomašniku na pot

Upam, da si se za svoje duhovništvo odločil brez dvomov. Prej kot ti bi se morali odločati v dvomu ljudje za svetne poklice.

Spoštovani novomašnik! Upam, da si se za svoje duhovništvo odločil brez dvomov. Prej kot ti bi se morali odločati v dvomu ljudje za svetne poklice. Poglej, profesor uči dijake stvari, ki jih bodo v glavnem pozabili. Zdravnik podaljšuje življenje ljudem, ki bodo gotovo umrli. Arhitekt snuje objekte, ki bodo zastareli in razpadli. Inženir prav tako dela stvari, ki so zapisane spremembam in razpadu. Umetnik dela stvari, ki so prej ali slej zapisane uničenju ali pozabljenju. Ti, duhovnik, če krščanstvo ni mit, ampak Kristusova resnica, boš delal za božje kraljestvo, ki ne bo imelo konca. Delal boš za večno.

Kakšnega bi te želel videti kot laik?

Kot človeka, ki bi bil čim bolj človeški, demokratičen, dostopen, priljuden, da o poštenosti, politični umirjenosti, nenavezanosti na denar sploh ne govorim.

Iz tebe kot duhovnika bi moral videti žareti kristjana, totalno verujočega v Kristusov evangelij in zvestega Cerkvi. Ta vera naj bi bila neomajna, a ne fana...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh