Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje z rudarji

Objava: 17. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2015 / 09:44
Srečanje z rudarji

Srečanje z rudarji

Na god sv. Barbare, zavetnice rudarjev, so se v četrtek, 4. decembra, že sedemnajstič zapored zbrali na srečanju rudarji iz območnega združenja.


Na god sv. Barbare, zavetnice rudarjev, so se v četrtek, 4. decembra, že sedemnajstič zapored zbrali na srečanju rudarji iz območnega združenja. Shod je vodil železomašnik, upokojeni mariborski pomožni škof mons. dr. Jožef Smej, ki je v družbi dekana in domačega župnika rudarje v uniformah, goste in godbo na pihala popeljal od gasilskega doma v cerkev. Tu ga je hvaležno pozdravil župnik in mu čestital. Škof Smej je daroval mašo za žive in pokojne rudarje. V nagovoru je razložil pomen trojnega adventnega prihoda in zaželel, da bi bil ta »srečen«, kot pravi rudarski pozdrav. Opisal je življenje pogumne mučenke sv. Barbare.

Moški pevski zbor iz Sedraža je zapel tudi nekaj rudarskih pesmi, kot so Stan rudarski, Na srečo in druge. V športni dvorani šole Antona Aškerca Sedraž pa so mu nato zapeli za 70 let duhovništva zdravljico Zadoni nam. Novi predsednik rudarjev Dr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh