Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proščenje pri sv. Vidu

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 25. 07. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2015 / 11:44
Proščenje pri sv. Vidu

Proščenje pri sv. Vidu

Več sto romarjev se je 21. junija zbralo v gozdu ob kapelici sv. Vida v Strehovcih na proščenju, ki združuje vernike z obeh strani Mure.


Več sto romarjev se je v nedeljo, 21. junija, zbralo v gozdu ob kapelici sv. Vida v Strehovcih na proščenju, ki združuje vernike z obeh strani Mure. Proščenje pri sv. Vidu velja za drugo največje v murskosoboški škofiji in je cenjeno tudi onstran državne meje. K sv. Vidu priromajo tudi verniki iz Madžarske, saj je prva maša v madžarskem jeziku. Pridružijo se madžarsko govorečim vernikom iz Dobrovnika, Žitkovcev in iz vasi, ki ležijo na dvojezičnem območju. Pri maši, ki jo je daroval domači župnik Stanislav Zver, so bili navzoči tudi romarji iz Maribora.

Vernike, zbrane pod zelenimi krošnjami dreves je nagovoril tedaj še diakon Andrej Lažeta, ki se je ta čas pripravljal na prejem zakramenta mašniškega posvečenja. Iz življenja sv. Vida je posebej izpostavil sužnja Krescencijo in Modesta, ki sta mladeniča Vida dala krstiti in ga vzgajala v krščanski veri in vredno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh