Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša nad Višnjo goro

Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2015 / 11:21

Maša nad Višnjo goro

Kot vsako leto smo se tudi letos s planinskim društvom Polž in vodnikom Janezom Čebularjem odpravili na Gradišče nad Višnjo Goro.
Kot vsako leto smo se tudi letos s planinskim društvom Polž, ki ga vodi Aleš Erjavec, in vodnikom Janezom Čebularjem odpravili na Gradišče nad Višnjo Goro, kjer je naš župnik Janez Mihelčič pri križu, ki so ga postavili planinci, maševal za vse pokojne in žive pohodnike ter za srečno pot.

V soboto, 25. julija, smo pot pričeli pri cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori. Zbralo se nas je štirinajst pohodnikov. Nadaljevali smo ob Koških slapovih, kjer je bilo kljub veliki sopari prijetno hladno. Pri slapu smo se malce ustavili, si natočili svežo vodo iz potoka in se posladkali s piškoti. Hodili smo umirjeno, občudovali lepoto narave in uživali v hoji. Na Vrhu nas je lepo sprejela gospodinja, ki nam je postregla z aperitivom, ta pa nas je pognal do vrha Gradišča, kjer je lepo urejen križ, ob njem pa škatla s štampiljko in knjižico za vpis. Maša je bila posebna že zaradi tega, ker je bila v naravi, z lesenim oltarjem. Župnik Janez nas je s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh