Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč Albancem doma

Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2015 / 09:26

Pomoč Albancem doma

Kölnski nadškof kardinal Rainer Maria Woelki je povedal, da ne vidi prave rešitve za Albance s Kosova in Albanije v preseljevanju v Nemčijo.

Kölnski nadškof kardinal Rainer Maria Woelki je po obisku na Kosovu in v Albaniji, kjer je bil z delegacijo Karitas, za »Deutschlandradio Kultur« povedal, da ne vidi prave rešitve za Albance s Kosova in iz same Albanije v preseljevanju v Nemčijo, marveč prej, da jim pomagajo doma, poskrbijo za razvoj Kosova in Albanije.

»Več moramo vlagati v ti dve deželi, da bodo odpadli razlogi za izseljevanje ljudi,« ugotavlja kardinal. Albanijo je od leta 2013 zapustilo kar 400.000 ljudi. To so naredili tudi zato, »ker tukaj vlada močan koruptivni sistem, ki zelo omejuje življenjske možnosti ljudi«. Zdravstvo sploh ne deluje, kot bi moralo. Albanija ima lepe možnosti za razvoj, vendar ljudje živijo v hudi depresiji ter izgubljajo upanje, odhajajo v druge dežele, da bi tam našli boljše življenjske razmere zase.

»Evropska zveza naj ne vlaga v prestižne objekte, v sodobne avtomobilske ceste, marveč mora načrtno vlagati v človeka,« vidi kardinal Woelki pravo rešitev za prebivalce K...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh