Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrine deliti »s prav srčnimi čutili«

Berta Golob
Za vas piše:
Berta Golob
Objava: 19. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2015 / 10:48
Dobrine deliti »s prav srčnimi čutili«

Dobrine deliti »s prav srčnimi čutili«

Ko bi grčave svetodeželske oljke mogle govoriti in razlagati pričevanja svojih prednic, bi bil to prav poseben evangelij.
Ko bi grčave svetodeželske oljke mogle govoriti in razlagati pričevanja svojih prednic, bi bil to prav poseben evangelij. Sicer bi mi, dvomljivci, spet dejali, da pretiravajo in da iščejo le medijsko pozornost. A s ščepcem domišljije si kljub zelo oddaljenim dogodkom lahko prinazorimo ona pota po Galileji, ko si apostoli niso upali Učenika ničesar vprašati. Razumeli ga tako in tako niso. Govoril je bil namreč o svojem prihajajočem trpljenju.

Apostolska druščina se je pomikala iz kraja v kraj. Gnetla se je okoli človeka, ki je nekaj možakov zvabil na svojo pot. Lahko si je predstavljati, da želi biti vsak od njih najbolj njegov, ko jim bo odrejal prostor v obetanem kraljestvu.

Nič bistvenega se ni spremenilo od tedaj do danes. Biti zraven in čim bolj zraven pomeni biti pri koritu. Noben skok v zgodovino ni potreben, zadošča sedanjost. Kakšna slast je privilegij! Tudi samo tak, da te iz kake vrste potegne znana roka tja do stranskih vrat.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh