Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polpete s pirejem

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2015 / 13:37
Polpete s pirejem

Polpete s pirejem

Krompir stisnemo skozi stiskalnico, dodamo malo moke, jajce in oblikujemo testeno kroglo.


Kako? Krompir stisnemo skozi stiskalnico, dodamo malo moke, jajce in morda nekaj pretlačene skute ter oblikujemo testeno kroglo, iz katere pripravimo svaljke ali cmoke.

Slovenci nismo navajeni pogrevati krompirja. Vendar strokovnjaki trdijo, da s tem ni nič narobe, le krompir moramo takoj, ko se ohladi, shraniti v hladilniku. Tako lahko ostane shranjen kak dan. Še bolje je, če ga kar takoj predelamo v cmoke, polpete ali svaljke ter le te shranimo v zamrzovalnik. Pri odvečnih kuhanih bučah gre tudi drugače. Pretlačimo jih v pire, ki ga lahko shranimo v zamrzovalnik. Po okusu bo ostal enak. Uporabite ga lahko za zgoščevanje juh, omak, za dodatek h kruhu, pogačam, za cmoke, svaljke. Res pa je, da za cmoke potrebujemo bučo z zelo škrobnim mesom, kot so sorte hokaido, lakota, pa morda madžarska pečenjača, tudi istrska. Sorta z najbolj čvrstim mesom pa je delica. Sort...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh