Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesna prireditev Slomšku v čast

Objava: 24. 10. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2015 / 14:42

Slovesna prireditev Slomšku v čast

Na praznik bl. A. M. Slomška, 24. septembra, je bila ob župnijski cerkvi pri Slomškovem kipu slovesna prireditev blaženemu v čast.


Na praznik bl. Antona Martina Slomška v četrtek, 24. septembra, je bila ob župnijski cerkvi pri Slomškovem kipu slovesna prireditev blaženemu v čast. Zbrali so se številni župljani te dvojezične župnije, Slomškovi častilci. V kulturnem programu je nastopil komorni zbor Vita Lendava, recitatorji in domači mešani cerkveni zbor. Poslanec Jože Horvat je imel slavnostni nagovor o Slomškovih zaslugah in dediščini. V imenu župnije je zbranim spregovoril župnik Martin Dolamič - Konrad. Program so sklenili s Slomškovo pesmijo En hribček bom kupil.

Predstavniki kulturnih društev so se nato v slovenskih in madžarskih nošah v procesiji s križem na čelu, duhovniki in ministranti odpravili v župnijsko cerkev sv. Katarine Aleksandrijske, kjer je mašo daroval up. škof Jožef Smej. V imenu pastoralnega sveta je navzoče pozdravil Štefan Žerdin, škofu so v zahvalo za duhovno in kulturno povezovanje dveh narodov podarili srebrnik zavetnice sv. Katari...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh