Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svarilo pred »nenadzorovanim priseljevanjem«

Objava: 07. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.11.2015 / 14:35

Svarilo pred »nenadzorovanim priseljevanjem«

Katoliški laiški svet Avstrije je ob velikem pritoku beguncev in preseljencev v Avstrijo posvaril pred »nenadzorovanim priseljevanjem«.

Katoliški laiški svet Avstrije (KLRÖ) je ob velikem pritoku beguncev in preseljencev v Avstrijo posvaril pred »nenadzorovanim priseljevanjem« ter se izrekel za »časovno pogojeno« zatočišče zanje. Pohvalil je mnogovrstno zavzemanje posameznikov in civilne družbe za pomoč prihajajočim ter obenem opozoril, da sedanje pripravljenosti pomagati ne smemo razumeti kot »povabilo številnim nadaljnjim beguncem«. Pri »dobronamerni« izjavi, da je (lahko) priseljevanje obogatitev, pozabljamo, da je nenadzorovano priseljevanje z njimi povezanimi kulturno-verskimi napetostmi lahko »tudi povzročitelj družbenih konfliktov«.

KLRÖ je obsodil nespoštovanje državnih pravnih določil. To, da ni mogoče preprečiti nezakonitega vstopanja v državo oziroma da se ne izvaja registracije beguncev v skladu s pravom Evropske zveze; oba pojava je treba »hitro ustaviti«. Azil mora biti zagotovljen v časovno omejenem roku, tako kot je tudi »drugotno varstvo« načeloma le časovno omejeno. Pri oskrbi beguncev je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh