Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izobraževanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas

Objava: 21. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2015 / 12:57
Izobraževanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas

Izobraževanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas

V četrtek, 29. januarja, popoldan je bilo v refektoriju minoritskega samostana na Ptuju januarsko izobraževanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas.


V četrtek, 29. januarja, popoldan je bilo v refektoriju minoritskega samostana na Ptuju januarsko izobraževanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas. Zbrali so se udeleženci dekanije Ptuj-Zavrč. Vse je pozdravil voditelj Karitas p. Milan Kvas in vodil skupno molitev pred predavanjem ter na kratko predstavil predavateljico. Izobraževanje z naslovom Demenca je vodila priznana zdravnica Jožica Gamse, specialistka psihiatrije. Predavanja so se udeležili tudi predsednik p. Branko Maček, domači duhovniki in naddekan Marjan Fesl.

Predavateljica je predstavila duševno obolenje demenco s strokovnega vidika. Podrobneje je predstavila bolezenske znake, vedenjske motnje, pomoč svojcev, zdravstvenega osebja in kako demenco prepoznati. Posvetila se je tudi svojcem: kako lahko skrbijo za takšne bolnike, da ob tem sami ne zbolijo. Po predavanju je odgovorila na vprašanja, nato so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh