Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

90 let Slavke Podboj

Objava: 14. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2016 / 12:43

90 let Slavke Podboj

Visok življenjski mejnik 90 let, je v ponedeljek, 25. aprila, v krogu svojih najdražjih praznovala župljanka Slavka Podboj.


Visok življenjski mejnik 90 let, je v ponedeljek, 25. aprila, dobrega zdravja in čilih misli v krogu svojih najdražjih praznovala župljanka Slavka Podboj, po domače Florjanova iz Cviblja pri Žužemberku. V prijetni družbi hčera Jožice in Metke ter sina Slavka z družinami, v katerih se je rodilo šest vnukov in šest pravnukov, je bilo praznovanje v njenem rojstnem Žužemberku.

Slavka se je rodila 25. aprila 1926 v številni družini. Starši so jo kot enajstletno poslali v Zagradec k stricu župniku Feliksu Grčaju za pomočnico v kuhinji, stric pa jo je vpisal na gospodinjsko šolo na Malo Loko. Vrnila se je stara 22 let in se poročila. Z možem Jožetom sta si v rodnem kraju ustvarila lepo družino. Pri njej so bili dobrodošli vsi, ki so potrebovali pomoč, uteho, hrano ali dobro besedo. Slavka je vrsto let delala v žužemberški Iskri, kjer je kot vodja kuhinje in s svojimi skromnimi dohodki skrbela za družino in vzgojo otrok.

Silno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh