Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pri angelih varuhih bo prvič zvonilo

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 28. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.05.2016 / 13:33
Pri angelih varuhih bo prvič zvonilo

Pri angelih varuhih bo prvič zvonilo

Pred 40 leti je bila ustanovljena nova župnija Ljubljana - Kašelj/Zalog, pred 15 leti blagoslovljen temeljni kamen za novo cerkev.


Pred 40 leti je bila ustanovljena nova župnija Ljubljana - Kašelj/Zalog, pred 15 leti blagoslovljen temeljni kamen za novo cerkev angelov varuhov, čez dober mesec pa se bodo v Zalogu prvič v zgodovini oglasili zvonovi.

Župnija Ljubljana - Kašelj/Zalog leži na stičišču treh kranjskih rek: Ljubljanice, Save in Kamniške Bistrice. Strateško lego obrečnega področja so zaznali že stari Rimljani, ko so tu postavili vojaško utrdbo, nasproti Kašeljskega hriba pa tudi »villo rustico«, ki je bila sedež podeželskega posestva. Do prihoda železnice sredi 19. stoletja je bila tu razvita pristaniška dejavnost in vse, kar je z njo povezano, torej tudi duhovna oskrba mornarjev, ribičev, čolnarjev … Cerkev sv. Andreja v Kašlju se prvič omenja leta 1520, a glede na starost pristanišča je manjša cerkev ali vsaj kapela na tem mestu stala že veliko prej. Območje je spadalo v šentpetrs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh