Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladinski dokumentarec o Romih prejel mednarodno nagrado

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2016 / 13:30

Mladinski dokumentarec o Romih prejel mednarodno nagrado

16. februarja letos smo si ogledali film Čhavoro, v katerem so se predstavili mladi ponosni Romi z različnimi življenjskimi zgodbami.

V dokumentarni seriji Infodrom: Moje življenje, ki je bila predvajana na prvem programu RTV Slovenija, smo si med drugim lahko 16. februarja letos ogledali tudi film Čhavoro, v katerem so se predstavili mladi ponosni Romi z različnimi življenjskimi zgodbami: od dečka, ki živi v romskem naselju, deklice, ki se zaveda pomena izobrazbe, do dečka, ki živi podobno življenje kot večina otrok v Sloveniji. Film je bil na mednarodnem festivalu ART AMPHORA 2016 v Bolgariji izbran za najboljši dokumentarec. Scenarij zanj je napisala urednica Infodroma Tina Antončič, režiral pa ga je Marko Šantić.

Film Čhavoro prikazuje življenje treh osnovnošolcev, ki predstavljajo svoje (ne)romsko življenje, sanje in želje ter se opredelijo do tega, kako dojemajo sebe in kako jih dojemajo drugi. Binita, Kristino in Nika kot vse mlade zanimajo različne stvari, skupno pa jim je njihovo romsko poreklo. Njihovi predniki nomadi so prišli iz Indije, vendar so njihove življenjske razmere zelo različne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh