Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sušenje zelišč, sadja in zelenjave

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2016 / 12:07
Sušenje zelišč, sadja in zelenjave

Sušenje zelišč, sadja in zelenjave

Sama sem letos posušila regratove cvetove, timijan, ožepek, meliso, origano, mačjo meto, liste jagod, črnega ribeza in robid ter stevijo in citronko.


Že imate kaj novih zalog v domači shrambi? Najbolj zagnanim se police lepo polnijo. Če smo zaposleni, nas dlje od domačega vrta ne zanese.

Sama sem letos posušila regratove cvetove, timijan, ožepek, meliso, origano, mačjo meto, liste jagod, črnega ribeza in robid ter stevijo in citronko. Zgodaj sem kupila sadike stevije, limonine trave in citronke ter jih posadila v lonce, da jih bom poskusila prezimiti znotraj hiše. Citronka se lahko razvije v pravi olesenel grm; prav tako citronska trava šele v enem letu naredi tiste prave odebeljene nožice, ki jih uporabljamo v kulinariki. Mi se bolj zanašamo na liste.

Sušilnik sem napolnila z vsem naštetim in sušila. Kar ni hotelo biti suho. Ugotovila sem, da je to posledica obilja moče med rastjo. Porezala sem tudi stevijo. Strem jo v prah in z njo sladim sladoled. Tokrat sladoled sploh ni hotel biti sladek. Nato...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh