Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deset odličnih protivnetnih živil

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2016 / 13:22
Deset odličnih protivnetnih živil

Deset odličnih protivnetnih živil

Vnetja so lahko posledica ali vzrok številnih bolezni.


Vnetja so lahko posledica ali vzrok številnih bolezni. Vnetje je odgovor imunskega sistema. Razvije se v bran našega telesa pred opazno nevarnostjo. Manjše vnetje je del naravnega zdravljenja, daljše pa vzbuja skrb.
Obstaja vsaj 10 vrst živil, s katerimi si lajšamo že nastale težave. Zanimivo je, da smo o vseh že pisali v naši rubriki, torej so dokaj običajna živila. Seveda je priporočljivo, da uživamo ekološko pridelana živila.

Kurkuma
Kurkuma vsebuje več kot 24 proti­vnetnih učinkovin, tudi šest encimskih inhibitorjev, ki lahko olajšajo in zmanjšajo otekanje in vnetje. Pomembno je, da jo zaužijemo skupaj s poprom in z oljem, da se absorbira v telo. Pripravimo si lahko kar mešanico in jo dodajamo skuti v namaz, okusna je celo z medom. Zaužiti smemo zvrhano žličko dnevno, najbolje razdeljeno na tri obroke. S kurkumo barvamo juhe, rižote, solatne p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh