Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša ob kapeli sv. Vida

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2016 / 07:20

Maša ob kapeli sv. Vida

Iz različnih smeri so se v gozd ob Bukovniškem jezeru v nedeljo, 19. junija, zgrinjali verniki, da bi v prelesti narave, kjer so predniki.


Iz različnih smeri so se v gozd ob Bukovniškem jezeru v nedeljo, 19. junija, zgrinjali verniki, da bi v prelesti narave, kjer so predniki ob izviru postavili kapelo v čast sv. Vidu, zajeli iz vodnjaka »žive vode«.

Na mestu, kjer naj bi po izročilu nekoč stal samostan, so pri osrednji maši prisluhnili bogojinskemu rojaku, župniku v Podčetrtku Jožefu Rogaču. Ta se je v misli in besedi ustavil pri Jezusovem »anketnem vprašalniku« iz evangelija: Kaj pa vi pravite, kdo sem? Vprašanje, tako Rogač, se dotika prav vsakega izmed nas. »Za pravi odgovor ni treba biti posebej izobražen. Na nas je naloga, da sprejmemo samega sebe. Da stopimo na to pot. Bistvo te poti je, da tako, kot zahteva Gospod, sami nosimo svoj križ za njim. Na ta način tudi sami sebe najbolje spoznamo. Kdor svoje življenje izgubi zaradi mene, ga bo rešil, pravi Jezus. Za mnoge izjemno težka naloga, a pot nam je pokazal in vse do Kalvarije in preko Kalvarije prehodil Kri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh