Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v Sombotel in Blatograd

Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2016 / 10:54

Romanje v Sombotel in Blatograd

Župljani župnij sv. Jožefa iz Maribora in sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju smo naključno isto soboto, 11. junija, romali v rojstno mesto sv. Martina.


    Župljani župnij sv. Jožefa iz Maribora in sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju smo naključno isto soboto, 11. junija, romali v rojstno mesto sv. Martina, ki letos praznuje 1700. obletnico rojstva in si nato še ogledali ostanke glavne Marijine cerkve med panonskimi Slovenci v Blatogradu.

    Mariborčane je ob župniku p. Vinku Škafarju spremljal msgr. Franc Režonja, soboški škofov vikar za Madžare in druge narodne manjšine, Bohinjce pa ob župniku Branku Potočniku p. Metod Benedik, poznavalec zgodovinskih dogajanj v Savarii (današnjem Sombotelu), kjer so leta 303 usmrtili sv. Kvirina, škofa iz Siska (Sisciae) in kjer se je 13 let pozneje, leta 316, rodil sv. Martin. V cerkvi sv. Martina v Sombotelu je somaševanje vodil p. Benedik. Po maši je tamkajšnji župnik razlagal življenje sv. Martina in predstavil letošnje praznovanje svetnikove 1700-letnice. Po ogledu Martinovega muzeja smo si ogledali še mogočno sombotelsko stolnico, nato sm...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh