Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fižol v postu

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2016 / 13:34
Fižol v postu

Fižol v postu

Pusta smo pokopali in napočil je čas čiščenja. Morda se boste odločili tudi za post brez sladkarij.


Pusta smo pokopali in napočil je čas čiščenja. Morda se boste odločili tudi za post brez sladkarij. No, če je tako, vam tokrat ponujamo recept, s katerim bi lahko porabili zadnje zaloge sladkorja, preprosto pecivo brez moke. Namesto nje uporabimo fižol in orehe. Dobro, sočno in še kar nasitno.

Torej, skuhali smo lonec fižola. Za torto porabimo slab liter, za prebranec 2 litra fižola, torej bomo skuhali še pasulj, joto ali fižolovo juho, preostalo pa bo šlo v solato. In tako boste spet namočili nov fižol za naslednje dni.

Kako kuhate to ljubo, doma pridelano stročnico? Fižol smo tokrat postavili na piedestal prav zato, ker ga lahko pridelamo doma v večjih količinah. Grah smo verjetno že pojedli, torej moramo porabiti le zaloge fižola.

Kako ga kuhamo? Namočimo ga čez noč, da se izloči fitinska kislina, ki semenu daje zaščito, nam pa lahko celo šk...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh