Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več posluha za ženske v Cerkvi

Objava: 18. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2017 / 11:57

Več posluha za ženske v Cerkvi

Glavna urednica vatikanske revije Donne Chiesa Mondo, Lucetta Scaraffia, je pozvala Cerkev, naj ima več posluha za ženske.

Glavna urednica vatikanske revije za žene Donne Chiesa Mondo, zgodovinarka Lucetta Scaraffia, je ob mednarodnem dnevu žena 8. marcu pozvala Cerkev, naj ima več posluha za ženske. Zelo krivično in nesmiselno je po njenem, da pri škofovskih konferencah pa tudi v Vatikanu »nikoli ne prisluhnejo ženskam«. Poudarila je, da so žene temeljni sestavni del Cerkve. Zgolj v redovih je 80 odstotkov članov žena. »Cerkev držijo pokonci, so najmočnejši poslanik krščanstva,« je dejala. Zato hočejo tudi v Cerkvi imeti glas v »odločilnih trenutkih«.
Papež Frančišek daje dober zgled. V komisiji, ki jo je ustanovil, da razišče vlogo diakonis v prvem obdobju Cerkve, je polovica žensk. Tako bi vedno moralo biti, je dejala Lucetta Scaraffia. Med redovnicami so številne frustrirane, ker se čutijo zapostavljene. »Najhuje je, če se ne moreš uresničiti in se nobeden ne zanima zate.« Ni čudno, da se pojavljajo želje in težnje, da bi »živel sam zase« in v drugačni Cerkvi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh