Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska z(a)veza

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 25. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2017 / 09:55

Evropska z(a)veza

Prihodnosti Evrope si ni mogoče misliti brez okvirnega pogleda na tehnološko globaliziran, ideološko pa vse bolj razklan svet.

Prihodnosti Evrope si ni mogoče misliti brez okvirnega pogleda na tehnološko sicer globaliziran, ideološko pa vse bolj razklan svet. Svet se s prenovljeno simpatijo spogleduje s totalitarizmi in manipulacijo človeka, z zapostavljanjem razuma, z nadvlado videza, mitov in nagonov, z idejno nestrpnostjo in fanatizacijo, z nasiljem kot sredstvom za dosego ciljev, z nespoštovanjem vladavine prava ter človekovih pravic in svoboščin, z redukcijo človeka v potrošnika, brez osebne svobode in odgovornosti, s političnim paternalizmom in zlorabo množic za koristi manjšin, s kolektivizacijo bremen in privatizacijo uspehov, z mesijanskimi težnjami razsvetljencev, ki mislijo, da bodo – sicer z ekonomskimi in drugimi spodbudami, če je potrebno, pa tudi s silo – ustvarile blaginjo ter vzpostavile trajno ravnotežje, ki pa ni sopomenka za mir.

Čas, ko se spominjamo 60. obletnice podpisa Rimske pogodbe, ki velja za zametek Evropske zveze, je zato priložnost, da presežemo kratkoročne po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh